Plantele suculente si cactusii, solutia momentului pentru iubitorii de plante

HB_CactusiIn luna august, iubitorii de plante si pasionatii de gradinarit vor descoperi in magazinele Hornbach expozitii de cactusi si plante suculente. Astfel, vizitatorii magazinelor se vor putea inspira din amenajarile create de specialistii Hornbach pentru a putea crea chiar la ei acasa ambiente exotice, atipice pentru climatul din Romania, dar binevenite in contextul verii.

 

In  expozitie vor fi prezentate mai  multe  plante  din  aceasta  categorie si doua produse pentru  cresterea acestora: un substrat si un ingrasamant special.  De asemenea,  panourile  expuse vor oferi un set complet de informatii cu privire  la  substratul  folosit,  locul in care trebuie pozitionate,  modul  in  care  trebuie udate, dar si cateva sfaturi generale pentru cresterea acestor plante.

 

”Avand  in  vedere  temperaturile  ridicate din aceasta perioada, cactusii  si plantele suculente sunt in acest moment printre cele mai potrivite, atat in interiorul, cat si in exteriorul casei,  neavand  nevoie  de  foarte  multa  atentie  pentru  a se acomoda.  Aceste plante nu numai ca fac fata temperaturilor ridicate, ba chiar se simt ca in mediul lor natural”, precizeaza Mugurel-Horia Rusu.

 

In plus, acest tip de plante au efecte benefice in viata de zi cu zi, pe care putine persoane le cunosc. Astfel, pe langa aerul exotic, usor salbatic pe care il aduc intr-o incapere, cactusii si plantele suculente, daca sunt plasate in apropierea televizoarelor sau a monitoarelor, vor ajuta la diminuarea  puternica a efectului undelor electromagnetice emise de  acestea. Un alt avantaj pe care il ofera, spre deosebire de celelalte plante, este faptul ca in timpul noptii produc oxigen, iar ziua produc monoxid de carbon. Asadar, dormitorul este un loc perfect pentru plasarea acestora.

Share

Author: Maria

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 7 =