Ce salate prefera romanii

saladTemperaturile ridicate ii determina pe romani sa manance mai sanatos. Mulţi dintre cei care comandau preparate prajite şi feluri pe baza de de carne şi-au schimbat preferinţele şi aleg acum salatele, potrivit datelor foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania. Aceste preparate culinare sunt preferate in special de femei, care genereaza peste 70% din totalul comenzilor de salate inregistrate de restaurantele listate pe platforma.

Pentru ca vor sa aiba o silueta supla la plaja, tot mai mulţi romani, in special femeile, renunţa la pizza, ceafa de porc sau burgeri cu cartofi prajiţi şi comanda preponderent salate uşoare. Potrivit datelor foodpanda.ro, de la inceputul lunii mai şi pana in prezent, numarul comenzilor de preparate culinare de acest gen a inregistrat un avans de circa 50% comparativ cu media raportata anterior perioadei analizate.

Topul oraşelor in care se comanda cele mai multe salate este condus de Bucureşti, urmat de Cluj-Napoca şi Timişoara, conform datelor foodpanda.

”Creşterea temperaturilor influenţeaza direct proporţional numarul comenzilor pentru mancaruri uşoare de vara, salatele fiind preferate de majoritatea clienţilor. Cea mai mare cerere pentru astfel de sortimente culinare se inregistreaza in intervalul orar 17.00 – 21.00, cand oamenii se intorc de la birou şi vor sa se bucure de preparate cu numar redus de calorii, ca sa poata obţine mai uşor silueta perfecta pentru plaja. Datele inregistrate pe platforma arata ca acest obiectiv este important mai ales pentru doamne şi domnişoare, care sunt mai conştiincioase şi comanda salate mult mai des faţa de barbaţi”, declara Radu Balaceanu, Country Manager Foodpanda Romania.

Potrivit acestuia, aproximativ 70% dintre comenzile de salate inregistrate pe foodpanda sunt plasate de femei. Insa, ponderea barbaţilor fideli acestor feluri de mancare este cu 15% mai mare faţa de aceeaşi perioada a anului trecut, cand aceştia reprezentau un sfert din totalul clienţilor care comandau salate.

”Deşi au scos din meniu mancarurile grele, barbaţii, spre deosebire de femei, nu pot renunţa la fel de uşor şi la carne. Astfel, cele mai multe salate comandate de aceştia conţin carne de pui. In schimb, femeile inlocuiesc acest aliment cu peşte, creveţi sau branza”, completeaza Radu Balaceanu.

Potrivit Country Manager-ului Foodpanda Romania, cele mai comandate preparate de pe platforma pe acest segment sunt salata asortata, combinata, adesea, cu preparate din carne slaba la gratar, salata Caesar, salata greceasca, salata cu ton şi salata bulgareasca.

In ceea ce priveşte bauturile comandate de amatorii de mancare sanatoasa, sucurile necarbogazoase sunt preferate de majoritatea clienţilor, urmate de limonade, cerute de 30% dintre clienţi, şi fresh-uri de portocale, cu o pondere de 15% din total.

Share

Author: Maria

Share This Post On